Economice

Ministrul Transporturilor: Sper ca anul viitor să semnăm contracte de 10 miliarde de euro, dublu față de recordul de până acum

„Îmi doresc ca 2022 să fie anul în care se vor semna cele mai multe contracte noi. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii din Ministerul Transporturilor, recordul de până acum de semnare de contracte noi a fost undeva în jur de cinci miliarde. Eu sper la anul să semnăm contracte în jur de 10”, a declarat Grindeanu la Consiliul Județean Dâmbovița.

Acesta a detaliat că cele 10 miliarde includ toate domeniile de transport, nu doar pe cel rutier.

„Pe mult-discutatul PNRR, avem peste 5 miliarde pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, peste 4 miliarde pentru feroviar. Pe bugetul de stat, anul acesta am avut 14 miliarde de lei pentru Ministerul Transporturilor. Bugetul aprobat acum cateva zile pentru 2022 este de 17 miliarde de lei”, a mai spus Grindeanu.

Potrivit lui, zilele viitoare va fi aprobat și Planul Investițional 2020 – 2030, ce include toate proiectele, indiferent de sursa de finanțare: bugetul de stat, POIM, POT, PNRR sau alte programe al Comisiei Europene, precum CEF – urile.

„Indiferent de guvern, lucrurile pe Transporturi ar trebui să rămână la fel. Toate nevoile pe planul investițional sunt de 73 de miliarde”, a mai spus oficialul de la Transporturi.

El a amintit că în 30 de ani s-au desenat hărți, sf-uri, proiecte și s-a făcut prea puțin. „Este inadmisibil ca în 30 de ani să nu ai autostradă care să traverseze Carpații, fie că vorbim de ce înseamnă Valea Oltului sau Ploiești – Brașov, fie că vorbim de zona cealaltă dinspre Moldova spre Ardeal, A13 sau A8″, a conchis ministrul Transporturilor.

 

The post Ministrul Transporturilor: Sper ca anul viitor să semnăm contracte de 10 miliarde de euro, dublu față de recordul de până acum appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code