Economice

Moody’s a coborât ratingul Rusiei sub cel al Ucrainei

Decizia de retrogradare „a fost determinată de îngrijorările cu privire la disponibilitatea şi capacitatea Rusiei de a-şi plăti datoriile”, a informat Moody’s, adăugând că riscul de intrare în incapacitate de plată a crescut.

„Rata de recuperare posibilă pentru investitori va fi în linie cu media istorică, compatibilă cu un rating de tip „Ca”. Pentru un rating de tip „Ca”, rata de recuperare aşteptată este cuprinsă între 35% şi 65%”, a adăugat Moody’s.

Anterior, Moody’s Investors Service a retrogradat şi ratingul suveran al Ucrainei, cu două trepte, de la „B3” până la „Caa2”, la egalitate cu cel al Etiopiei şi Sri Lankăi.

„Rezervele Ucrainei şi viitorul sprijin internaţional substanţial nu vor fi suficiente pentru a contracara în totalitate riscurile de lichiditate care rezultă de pe urma nevoilor de rambursare a datoriilor Ucrainei, având în vedere costurile financiare şi economice semnificative pe care invazia le va provoca ţării”, a precizat Moody’s.

Ambele decizii de retrogradare vin la doar o săptămână după ce Moody’s a plasat ratingurile suverane ale Ucrainei şi Rusiei sub revizuire pentru posibile retrogradări ca urmare a războiului.

La rândul său, agenţia S&P Global Ratings a coborât calificativele ambelor ţări în data de 25 februarie pentru ca joi să retrogradeze din nou Rusia cu doar trei trepte peste nivelul de „default” (-incapacitate de plată-nr.).

Cea de a treia mare agenţie internaţională de rating, Fitch Ratings, a coborât şi ea calificativele Ucrainei şi Rusiei în zona investiţiilor speculative, scorul Ucrainei fiind redus la „CCC”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code