Economice

NATO este hotărâtă să oprească escaladarea în continuare a războiului din Ucraina, insistă Jens Stoltenberg

„NATO are o responsabilitate de a împiedica acest conflict să escaladeze mai mult. Acest lucru ar fi încă şi mai periculos şi ar produce şi mai multă suferinţă, şi mai multe morţi şi distrugeri”, a afirmat Stoltenberg la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz.

Secretarul general al NATO a adăugat că salută eforturile cancelarului german de a găsi o soluţie diplomatică la acest război, inclusiv prin contacte directe cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Miercuri, după o reuniune a miniştrilor apărării din statele aliate, Jens Stoltenberg a subliniat că NATO nu va desfăşura trupe sau mijloace aeriene în Ucraina, dar pregăteşte o consolidare substanţială a prezenţei sale militare în ţările de pe flancul estic, unde va desfăşura mai multe trupe şi echipamente militare. În acelaşi timp, el a insistat că aliaţii din NATO sunt de acord unanim ca Alianţa să nu stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, în pofida cererilor repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind impunerea unei asemenea zone.

„Vedem distrugeri, vedem suferinţă umană în Ucraina, dar poate fi chiar şi mai rău dacă NATO întreprinde acţiuni care să transforme acest război într-un război total între NATO şi Rusia”, a explicat miercuri secretarul general al Alianţei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code