Economice

NATO şi armate ale unor ţări est-europene au fost vizate de hackeri ruşi – raport Google

Raportul, care nu precizează ce armate au fost vizate, indică drept sursă a acestei „campanii de phishing” un grup de hackeri din Rusia denumit Coldriver sau Callisto.

Autorii raportului menţionează că hackerii au trimis mesaje înşelătoare din conturi de Google nou create către conturi pe alte platforme şi că rata de succes a campaniei nu este cunoscută.

Rusia, vizată de Occident cu sancţiuni masive după decizia de a invada Ucraina, dezminte în mod repetat lansarea de atacuri informatice asupra unor obiective occidentale.

În 2019, Callisto a fost prezentat de firma finlandeză de securitate informatică F-Secure Labs drept „actor maliţios neidentificat şi avansat interesat în colectarea de informaţii privind politica externă şi de securitate” a Europei.

Acelaşi grup a vizat şi Centrul de excelenţă al NATO, se arată în raportul de miercuri, fără alte detalii.

NATO nu a comentat direct raportul Google, notând într-un comunicat că alianţa „constată activităţi informatice maliţioase în fiecare zi”.

„Centrele de excelenţă ale NATO colaborează cu Alianţa, dar nu fac parte din ea. Menţinem legătura cu ele în această problemă”, se adaugă în comunicatul Alianţei nord-atlantice.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code