Economice

Nava de război a Rusiei echipată cu racheta hipersonică Zircon a efectuat exerciţii în Marea Norvegiei

„Echipajul fregatei ‘Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov’ a efectuat un exerciţiu de apărare aeriană în Marea Norvegiei”, a declarat ministerul, scrie Agerpres.

„Echipajul (…) a efectuat un exerciţiu pentru a respinge mijloacele unui atac aerian al unui inamic simulat în Marea Norvegiei”, a adăugat ministerul.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a trimis în Oceanul Atlantic fregata înarmată cu racheta de croazieră hipersonică de nouă generaţie, un semnal către Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina, notează Reuters.

Fregata este înarmată cu rachete Zircon, despre care Rusia spune că zboară cu de nouă ori viteza sunetului şi au o rază de acţiune de peste 1.000 km.

Rusia vede armele ca pe o modalitate de a străpunge apărarea antirachetă tot mai sofisticată a SUA, despre care Putin a avertizat că ar putea într-o zi doborî rachete nucleare ruseşti, scrie Reuters.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat săptămâna trecută Statele Unite că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code