Economice

Nicuşor Dan cere Parlamentului să permită PMB să se împrumute mai mult. Bucureşti sau Corabia, toate oraşele se împrumută la fel

„Gradul de îndatorare a PMB este sub 9% şi am fi cu toţii foarte fericiţi să ne putem împrumuta mai mult. Dincolo de acel contract semnat cu Comisia Europeană, necesarul numai pentru reabilitarea sistemului de transport-distribuţie al energiei termice este de ordinul unui miliard de lei pentru Municipiul Bucureşti. Din păcate, Parlamentul României a emis aşa numita Lege a plafoanelor şi acesta este unul dintre motivele pentru care am venit, pentru că, potrivit acestei Legi 14/2021, fiecare unitate administrativ-teritorială are o limită de îndatorare de 100 milioane de lei, indiferent că este municipiul Bucureşti sau că este oraşul Corabia sau comuna Şinca”, a afirmat, miercuri, Nicuşor Dan, la Comisia parlamentară de anchetă privind preţul energiei.

El i-a informat pe parlamentari cu privire la sumele de care ar avea nevoie Primăria Capitalei pentru diferite proiecte, scrie Agerpres.

„Noi, doar pe termie, avem un necesar de 1 miliard de euro, doar pe necesarul de tramvaie, ca mijloace de transport, avem nevoie de 1 miliard de euro, doar pe ceea ce înseamnă reabilitarea liniilor de tramvai care au rămas de reabilitat avem un necesar de jumătate de miliard de euro şi în condiţiile în care Primăria Capitalei nu se poate împrumuta decât confirm acestei legi, care e aceeaşi din anii anteriori, 100 de milioane de lei pe an, adică 20 de milioane de euro, nu o să ajungem prea departe cu aceste sume”, a explicat primarul.

Întrebat de senatorul USR Silvia Dinică despre proiectul preluării ELCEN de către Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns: „De 15 ani toată lumea doreşte integrarea producţiei cu transportul şi cu distribuţia energiei termice. Din nou suntem în această constrângere financiară (Legea plafoanelor) şi solicitarea către Guvern şi Parlament este de a permite municipiului Bucureşti să se împrumute pentru această operaţiune”.

The post Nicuşor Dan cere Parlamentului să permită PMB să se împrumute mai mult. Bucureşti sau Corabia, toate oraşele se împrumută la fel appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code