NEWSNET

Economice

Nicuşor Dan: CGMB va decide în 26 noiembrie un preț rezonabil pe care să-l plătească bucureștenii pentru termoficare

El menţionează că în şedinţa Consiliului General al Capitalei din 26 noiembrie va fi stabilit preţul rezonabil pe care să îl suporte bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

„Îi informez pe bucureşteni că primăria face în continuare toate eforturile pentru ca facturile la întreţinere să fie suportabile, ca majorările de preţuri din energie să-i afecteze cât mai puţin. În şedinţa Consiliului General din 26 noiembrie, vom decide preţul rezonabil pe care să îl suporte bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, pentru a-i ajuta să treacă iarna în condiţii decente”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

El face referire şi la audierea de miercuri, din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei, afirmând că „pesediştii” din fruntea comisiei, „supuşii politici ai Gabrielei Firea”, ar fi căutat să deturneze scopul discuţiei, transformând şedinţa într-un „circ ridicol”. Nicuşor Dan menţionează că a încercat constant să îndrepte discuţia „pe o linie serioasă”, explicând parlamentarilor situaţia la zi şi „eforturile Primăriei Capitalei pentru a limita impactul creşterii preţurilor în energie” asupra facturilor.

„Am considerat că această comisie trebuie să aibă şi rolul de a atrage atenţia Parlamentului, cu cât mai multe argumente aflate în cadrul audierilor, în ceea ce priveşte creşterea costurilor cu termoficarea în Bucureşti, astfel încât Parlamentul să poată ulterior acţiona, în paralel cu Primăria Generală şi Guvernul, pentru a-i ajuta pe bucureşteni. Dar pesediştii din fruntea comisiei, supuşii politici ai Gabrielei Firea, au căutat constant să deturneze scopul discuţiei, transformând şedinţa de azi într-un circ ridicol. Nu-i interesează pe aceşti pesedişti şi nici pe stăpâna lor cum putem face mai suportabilă pentru bucureşteni povara facturilor din această iarnă; îi interesează în schimb un spectacolul de prost gust, care să facă uitaţi, pe cât posibil, cei patru ani de batjocură firistă la adresa sistemului de termoficare din Bucureşti”, adaugă Nicuşor Dan.

Edilul general mai arată că a participat la şedinţă din respect faţă de instituţia Parlamentului şi pentru a prezenta informaţii despre preţul gigacaloriei, subvenţiile şi investiţiile pentru sistemul de termoficare al Capitalei, despre eforturile pe care le face PMB. Potrivit acestuia, pe lângă subvenţia de aproape 1 miliard de lei pe care Primăria Capitalei o plăteşte în acest an pentru căldură şi apă caldă, Bucureştiul are nevoie şi de sprijinul Guvernului României „pentru a face faţă situaţiei dificile” din iarna care vine.

„Am informat comisia că am solicitat recent Guvernului 968 de milioane de lei pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei şi că e foarte important pentru Capitală să primească aceşti bani, la fel cum şi alte municipii primesc fondurile necesare. Categoric, bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea şi îmi doresc ca Guvernul să răspundă favorabil solicitării noastre”, scrie el.

The post Nicuşor Dan: CGMB va decide în 26 noiembrie un preț rezonabil pe care să-l plătească bucureștenii pentru termoficare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code