Economice

Nicușor Dan despre digitalizarea în Primărie: Dispare obiceiul tipăririi emailurilor și trimiterii lor spre rezolvare pe suport de hârtie

„Înlocuim treptat formatul de hârtie cu formatul electronic. Inclusiv documentele primite fizic vor fi scanate, iar traseul și rezolvarea lor vor fi electronice. Dispar adresele de înaintare către direcții (deci și adresele de răspuns). Practic, utilizarea platformei informatice și primirea / trimiterea de sarcini prin intermediul platformei echivalează cu luarea la cunoștință și fac inutile adresele de înaintare și de răspuns. Iar cu ocazia asta va dispărea și obiceiul care există de vreo două decenii, cel al tipăririi emailurilor și trimiterii lor spre rezolvare pe suport de hârtie.
Funcționarii primăriei vor avea semnătură electronică, asta grăbind diverse acte și aprobări. Fluxurile de lucru în interiorul PMB vor putea fi urmărite online, monitorizate mult mai ușor și apoi constant optimizate. Vom vedea precis în ce zone / direcții se acumulează întârzieri, cine trebuie tras de mânecă și dacă e nevoie să redistribuim personal pentru promptitudine mai mare în activitate. Important pentru bucureștenii care vor adresa solicitări sau petiții, primăria nu va mai fi o cutie neagră. Cei care depun cereri vor putea urmări traseul solicitării lor, la fel cum urmăresc online traseul unei comenzi comerciale (și știu exact că produsele comandate se află în depozit sau la curier sau pe traseul către ei).
Acest proces de digitalizare se va petrece treptat, cu o fază de rodaj pentru următoarele 4-5 săptămâni, urmată de cel mult două luni pentru mutarea în online a documentelor și proceselor birocratice care acum sunt pe hârtie (Vor fi câteva excepții care decurg din cadrul legal, cum ar fi de pildă în interacțiunea cu sistemul de justiție, care cere în diverse împrejurări acte originale, pe suport de hârtie)”, s spus primarul pe pagina de Facebook.

The post Nicușor Dan despre digitalizarea în Primărie: Dispare obiceiul tipăririi emailurilor și trimiterii lor spre rezolvare pe suport de hârtie appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code