Economice

Nord Stream 2: Ambasadorul rus în Germania avertizează împotriva întârzierii livrărilor de gaze

„Nu cred că cineva are nevoie de o întârziere artificială a punerii în funcţiune a conductei”, a declarat el într-un interviu acordat agenţiei germane de presă.

Rusia este gata să livreze imediat gaz Germaniei prin cele două conducte pe sub Marea Baltică, a spus el. El a adăugat că se aşteaptă ca noul guvern federal să trateze proiectul „pragmatic şi în beneficiul consumatorilor”.

Comentând opoziţia faţă de proiect a Verzilor – al doilea partid ca mărime în noul guvern de coaliţie al Germaniei – ambasadorul a spus: „Am auzit de la noul guvern federal că este un proiect din sectorul privat ce nu ar trebui să fie legat de politică”.

Aceasta a fost o linie consecventă din partea guvernului precedent, precum şi a noului cancelar Olaf Scholz, care a descris procesul de aprobare a punerii în funcţiune a gazoductului ca „non-politic”.

Conductele dintre Rusia şi Germania sunt gata, dar încă au nevoie de permisiunea de funcţionare din partea Agenţiei Federale a Reţelelor.

„Deciziile în acest sens nu vor fi luate în prima jumătate a anului”, a declarat recent preşedintele acesteia, Jochen Homann.

După decizia agenţiei, Comisia UE va efectua şi ea propria analiză a proiectului.

The post Nord Stream 2: Ambasadorul rus în Germania avertizează împotriva întârzierii livrărilor de gaze appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code