Economice

Norvegia şi Germania vor coopera în producerea de energie regenerabilă

Declaraţiile evidenţiază paşii pentru cooperare în domeniile hidrogenului, tehnologiei şi centralelor eoliene de pe mare, precum şi al stocării carbonului, au declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store şi ministrul german al economiei Robert Habeck.

”Este o perioadă plină de provocări în Europa din cauza războiului din Ucraina. În mijlocul crizei energetice, vedem cât de importantă este Norvegia ca furnizor de încredere al gazului în Europa, dar vedem şi cât de esenţial este faptul să facem mai repede schimbarea către energia regenerabilă”, a spus şeful executivului norvegian.

Compania norvegiană controlată de stat Equinor şi firma germană RWE anunţaseră joi dimineaţă că intenţionează să dezvolte un lanţ industrial bazat pe producerea şi consumul de hidrogen, ceea ce i-ar permite Germaniei să-şi reducă producţia de energie în termocentralele pe cărbune.

Începând de anul trecut, Norvegia a preluat de la Rusia statutul de cel mai mare furnizor de gaz din Europa, principalul exportator fiind compania Equinor, după ce gigantul rus Gazprom şi-a redus masiv exporturile de gaz către vestul continentului european.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 39 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code