Economice

Nouă țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România, vor cere ajutor financiar Comisiei Europene pentru găzduirea refugiaților ucraineni

Este vorba de Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, România, Letonia, Lituania şi Estonia, care „au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună pentru a angaja un dialog cu Comisia Europeană privind modificarea regulilor în vigoare”, a indicat vicepremierul ceh Ivan Bartos.

Acesta a subliniat că „actuala criză este excepţională şi nu se poate prevedea impactul final asupra economiilor”. „Suntem ferm convinşi că nu va fi suficientă flexibilizarea politicii de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi din Ucraina”, a adăugat Bartos.

Cele nouă sunt favorabile de asemenea „validării urgente a programelor pentru noua perioadă bugetară 2021-2027, astfel ca proiectele care îi ajută pe refugiaţii din Europa centrală şi de est să poată începe să fie rambursate cât mai curând posibil”, a mai notat responsabilul ceh.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code