NEWSNET

Economice

Noul tip de fraudă cu smartphone-uri de pe site-urile de anunțuri

Există infractori care se prezintă drept clienți interesați de achiziționarea unor telefoane scumpe de pe site-urile de anunțuri. Aceștia contactează vânzătorii și se oferă să achite în avans, prin ordin de plată. Ulterior, trimit un ordin de plată falsificat și solicită expedierea telefonului cu zero costuri de ridicare. Pentru a convinge vânzătorul că sunt cumpărători de încredere și serioși, se prezintă drept reprezentanți ai unor firme cu bună reputație, de încredere, în cazul de față ai unui service GSM cu o vechime de peste 20 de ani în piața de reparații și întreținere telefoane mobile.

”Recomandăm celor care vor să își vândă telefonul pe site-urile de anunțuri, să solicite plata doar ramburs sau prin intermediul platformelor dedicate, iar în cazul în care plata se va face online, să contacteze banca pentru verificarea încasărilor. Nu în ultimul rând, dacă nu se simt siguri de intențiile cumpărătorului, fie el persoană fizică sau juridică, să îi verifice profilul cu o singură căutare a numelui în mediul online”, a declarat Marian Abutoaie, fondatorul GSM Zone, unul dintre brandurile folosite de infractori.

O altă recomandare pentru cei care doresc să tranzacționeze un telefon second hand este ca aceștia să apeleze la service-uri care oferă serviciul de evaluare tehnică.

GSM Zone este unul dintre cele mai experimentate service-uri de telefoane din țară, aflat  în cel de-al treilea deceniu de activitate. Investițiile în tehnologie și echipamente, reparațiile de calitate și totodată, pregătirea personalului sunt factori care contribuie la satisfacerea nevoilor clienților.

The post Noul tip de fraudă cu smartphone-uri de pe site-urile de anunțuri appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code