Flux-stiri

O companie din Indina crește diamante în laborator, într-o variantă mai sustenabilă și mai ieftină

  • Extragerea unui diamant de un carat înseamnă îndepărtarea a sute de tone de pământ.
  • Greenlab, un laborator din India crește diamante mai sustenabil si ieftin.
  • În prezent, Greenlab crește aproximativ 225.000 de carate pe lună.

Diamantele au fost mult timp comercializate ca fiind cel mai bun prieten al unei femei. Dar extragerea lor din pământ a afectat relația noastră cu mediul înconjurător, scrie BBC.

Extragerea unui singur diamant de un carat poate însemna îndepărtarea a sute de tone de pământ, un proces care consumă cantități mari de apă dulce și de combustibili fosili și care are alte efecte secundare, printre care se numără defrișarea și poluarea râurilor. Dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista o opțiune mai durabilă și mai ieftină? Un laborator din India crește diamante mai sustenabil si ieftin.

„Așadar, avem semințe de șapte milimetri, opt milimetri, 20 de milimetri și până la 30 de milimetri. Semințele sunt practic diamante. Este o placă de diamant cu un singur cristal. Deci, odată ce placa este plasată în reactoare, începem să îi dăm temperatura, presiunea și gazele potrivite” a declarat Sanket Patel, director, Greenlab.

Cum sunt crescute diamantele?

Aceste reactoare cu plasmă imită, în esență, condițiile necesare pentru formarea diamantelor naturale. Un gaz natural, cum ar fi metanul, este pompat și descompus în atomi de carbon. Aceștia se acumulează în partea superioară a cristalului pentru a forma un diamant brut.

„Așadar, un diamant brut de mină și un diamant brut de laborator, odată ce este dat unei echipe de tăiere și lustruire. Nu contează pentru ei dacă este minat sau brut, deoarece procesul de tăiere este exact același. Deci, odată tăiat și lustruit, nimeni nu poate identifica dacă este un diamant de mină sau de laborator”.

Citește și

The post O companie din Indina crește diamante în laborator, într-o variantă mai sustenabilă și mai ieftină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code