Flux-stiri

O piaţă din Paris va primi numele lui George Enescu

  • Consiliul Primăriei Parisului a votat ca o piaţă din oraş să poarte numele compozitorului George Enescu în Paris.
  • Anunţul a fost făcut pe Twitter.
  • Ce răspuns a dat ambasadorul României la Paris.

O piață din Paris primește numele compozitorului George Enescu. Decizia vine la câteva zile după ce Primăria din arondismentul al nouălea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, George Enescu a trăit şi a compus în cea mai mare parte a anilor parizieni.

Anunţul a fost făcut pe Twitter de către primarul adjunct a oraşului, Laurence Patrice. Ea a descris decizia drept „un omagiu adus virtuozului român George Enescu”.

„George Enescu a fost unul dintre cei mai mari artişti europeni care au devenit parizieni celebri”, a adăugat aceasta. Decizia a fost salutată şi de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. Astfel, piața din Paris va primi numele compozitorului George Enescu.

Mesajul ambasadorului Luca Niculescu

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu – este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni a scris acesta pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la opera Garnier, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere. Discutăm de peste un an cu autorităţile franceze despre apariţia unui loc emblematic în Paris care să poarte numele  lui George Enescu şi vreau să le mulţumesc pentru aceasta colaborare excelentă (mulţumiri speciale doamnei primar adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, doamnei primar a arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne)”, a scris ambasadorul pe Facebook.

The post O piaţă din Paris va primi numele lui George Enescu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code