Economice

Olaf Scholz a declarat din nou că NATO nu va interveni militar în Ucraina, pentru a evita escaladarea conflictului

Scholz i-a mulţumit lui Zelenski pentru ”cuvintele impresionante” rostite mai devreme în faţa Bundestagului. ”Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război”, a punctat cancelarul german, la o conferinţă de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta din urmă a confirmat că linia exprimată de cancelarul german este şi cea a Alianţei. ”Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă şi mai dureroasă şi ar cauza încă şi mai mulţi morţi, mai multe distrugeri şi suferinţe”, a spus Stoltenberg, potrivit agenţiei EFE.

NATO a respins miercuri cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populaţiei civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene şi cele ruse.

Odată ce militarii NATO ar ajunge în Ucraina, ”nu se va mai putea face diferenţa între ceea ce este o misiune de salvare, umanitară, şi ceea ce este o misiune de luptă”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui Scholz, care a exprimat refuzul Berlinului de a susţine o astfel de misiune.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code