NEWSNET

Economice

OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu peste 15%

Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat de companie a depășit 40 de milioane de lei. În aceeași perioadă, valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie s-a ridicat la aproape 700 de milioane de lei, fluxul de management al daunelor trecând permanent prin etape de îmbunătățire și dezvoltare.

În primele trei trimestre ale acestui an, compania a observat în continuare o conștientizare a nevoii de servicii medicale de calitate, astfel încât linia Asigurărilor de Sănătate a înregistrat din nou o creștere puternică a primelor brute subscrise, ajungând la o valoare de aproximativ 35 de milioane de lei.

O altă linie de asigurări non-auto care a înregistrat o ușoară creștere este cea Property (Asigurările de incendiu și calamități naturale), volumul subscrierilor ajungând în această perioadă la aproape 190 de milioane de lei.

Asigurările auto, CASCO și RCA, au înregistrat cumulat o creștere de peste 15% în primele nouă luni din 2021, valoarea subscrierilor, cumulat pe ambele linii, fiind de aproximativ 800 de milioane de lei. Linia Casco a avut o creștere a primelor brute subscrise de aproape 20%, iar cea RCA, de aproximativ 10%.

Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a ajuns la valoarea de aproximativ 550 de milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului anterior.

Un obiectiv principal al companiei este de a oferi servicii rapide și la cel mai înalt nivel de calitate în soluționarea și plata daunelor. Astfel, în primele nouă luni ale anului, timpul mediu de plată a unui dosar de daună Casco a fost de trei zile, a unui dosar de daună RCA, de patru zile, iar pe linia Asigurărilor de Locuințe, un dosar a fost plătit în medie în două zile, se specifică în comunicatul transmis de companie.

Pe segmentul asigurărilor auto, timpul mediu de transmitere a acceptului de plată a fost de 1 zi.

Compania a reușit ăn această perioadă să atragă pentru segmentul Asigurărilor de Călătorie prime brute subscrise de aproximativ 10 milioane de lei.

Și linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Generală a înregistrat o creștere de aproape 15% a primelor brute subscrise, până la valoarea de 40 de milioane de lei.

Despre OMNIASIG

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Firma are 1.100 de angajați.

The post OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu peste 15% appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code