Economice

OMV aduce un nou director peste divizia de Energie, în care activează și Petrom. Vine de la compania ungară MOL

Berislav Gaso este în prezent Vicepreședinte Executie pentru Explorare și Producție (E&P – segmentul de upstream)  al grupului MOL. Înainte de aceasta, a deținute diverse funcții de conducere în Grupul MOL, cuprinzând E&P și Finance, precum și la compania croată INA, o companie deținută de MOL Group din 2008. Înainte de a se alătura MOL, Berislav Gaso a fost Junior Partner la McKinsey & Company .

Reinhard Florey, Chief Financial Officer OMV, se va ocupa de segmentul Energie asigurând interimatul începând cu 1 ianuarie 2023, până când Berislav Gaso va ocupa locul în calitatea membrului Comitetului Executiv.

Amintim că tot azi Johann Pleininger, unul dintre membrii-cheie ai directoratului OMV, cu funcție și la Petrom, și-a dat demisia. Detalii AICI

Mark Garrett, Președintele Consiliului de Supraveghere al OMV a declarant, în comunicat: „Segmentul Energie al OMV este unul dintre factorii cheie pentru transformarea companiei, decisă în noua strategie 2030. Activitatea acestui segment se va concentra din ce în ce mai mult pe energie regenerabilă, cum ar fi cea geotermală și capacitățile subterane pentru soluții de captare a carbonului. Sunt încântat să aduc la bord un expert experimentat în energie precum Berislav Gaso, cu o vastă experiență internațională în programe de transformare a scară largă, care a deținut recent responsabilitatea pentru sectorul E&P pentru 13 țări”.

Compania austriacă OMV, acționarul majoritar al Petrom, trece printr-un proces de reorganizare, parte a noi strategii a  companiei axată mai mult pe chimie și petrochimie și mai puțin pe sectorul de producție de hidrocarburi.

OMV deține 51% din acțiunile Petrom, cea mai mare companie energetică românească și, în teorie, noul membru al Directoratului trebuie să coordoneze și activitatea segmentului de explorare și producție de hidrocarburi, în care activează compania românească.

Cu toată preferința noii conduceri a OMV pentru segmentul de chimie se pare însă că activitatea de producție a Petrom, cel puțin cea offshore, pare a fi susținută și de noul CEO, Alfred Stern. „Vom continua să investim masiv în petrol și gaze până în 2030 și dezvoltăm cinci noi facilități de producție de gaze, de exemplu în Norvegia și în Marea Neagră, proiectul Neptun”, a spus în mai Alfred Stern.

 

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code