Economice

One United a cumpărat clădirea istorică Braikoff de lângă Ateneu cu aproape 5 milioane de euro

Clădirea istorică a aparținut olandezului Jean Braikoff (1832 – 1901) și a fost proiectată de arhitectul elveţian John Elisée Berthet, care și-a lăsat amprenta pe Bucureștiul de atunci prin realizarea mai multor reședințe.

Clădirea a fost cumpărată cu 4,9 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 21 milioane de euro. Proiectul se va numi One Athénée.

„Ne bucurăm de încheierea acestei tranzacții pentru o clădire cu o istorie aparte. În centrul orașului București există un număr important de clădiri istorice, abandonate și care necesită îmbunătățiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltări vrem să readucem clădirii aprecierea de odinioară, adaptată noii realități. Obiectivele noastre pe termen lung au în vedere și astfel de dezvoltări, deoarece vrem să ne aducem contribuția la protejarea și regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucureștiului,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Clădirea, clasificată ca monument istoric va fi complet renovată de One United Properties. După finalizarea procesului de restaurare, locația va găzdui un spațiu comercial exclusivist la parter și primul etaj. La etajele superioare vor fi amenajate zece apartamente de lux cu vedere spre Ateneul Român. One Athénée este prima dezvoltare a One United Properties care include renovarea unui monument istoric, având ca obiectiv protejarea și regenerarea patrimoniului cultural din centrul capitalei.

Jean Braikoff s-a născut probabil în 1832 la Amsterdam, scrie Adevărul. Se pare că a plecat de tânăr în Rusia şi este posibil să fi dispus de capital; se îndeletnicea cu antreprize de căi ferate şi a venit în România în cursul anilor 1870. În actul de botez al primului copil, Jean, se face menţiunea locului de naştere al tatălui său: Joanes Braicoff, Amsterdam, Holandia. Vorbea cu predilecţie limba franceză şi ţinea ca şi soţia sa, Maria Widacowich, să şi-o însuşească. Citește mai mult despre casa Braikoff pe Adevărul.ro.

 

 

The post One United a cumpărat clădirea istorică Braikoff de lângă Ateneu cu aproape 5 milioane de euro appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code