Economice

ONU: Războiul din Ucraina afectează 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume

Analiza ONU are în vedere populaţia „deosebit de vulnerabilă la explozia preţurilor alimentelor, energiei şi îngrăşămintelor”, a explicat Guterres, citat de AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să se adreseze Consiliului prin videoconferinţă. ONU precizează că este prima oară când un şef de stat dintr-o ţară aflată în război va folosi această modalitate de comunicare cu Consiliul de Securitate.

„Războiul din Ucraina trebuie să înceteze – acum. Avem nevoie de negocieri de pace serioase, pe baza principiilor Cartei Naţiunilor Unite”, a spus Guterres.

Potrivit secretarului general, conflictul respectiv reprezintă „una din cele mai mari provocări la adresa ordinii internaţionale şi a arhitecturii globale de pace”. „Ne confruntăm cu invadarea totală, pe mai multe fronturi, a unui stat membru al Naţiunilor Unite – Ucraina, de către altul – Federaţia Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate”.

El a arătat că Moscova are mai multe obiective în Ucraina, „printre care redesenarea frontierelor recunoscute internaţional între cele două ţări”.

„Ofensiva rusă a dus de asemenea la strămutarea a peste zece milioane de oameni în numai o lună – cea mai rapidă deplasare forţată a populaţiei după al doilea război mondial”, a mai susţinut Guterres.

Sursa foto: Flickr

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code