Economice

OPEC îşi menţine prognoza conform căreia cererea mondială de petrol va depăşi nivelurile anterioare pandemiei în 2022

Într-un raport lunar publicat marţi, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi-a menţinut prognoza conform căreia cererea mondială de petrol va creşte cu 3,36 milioane de barili pe zi (bpd) în 2022, continuând redresarea după scăderea din 2020, scrie News.ro.

Războiul din Ucraina a urcat temporar preţul petrolului la peste 139 de dolari pe baril, în martie, acesta fiind cel mai ridicat nivel atins din 2008, înrăutăţind presiunile inflaţioniste.

Restricţiile impuse în China din cauza Covid-19 au redus cererea de petrol.

”Privind în perspectivă, evoluţiile geopolitice actuale şi incertitudinile legate de evoluţia pandemiei spre sfârşitul celei de-a doua jumătăţi a anului continuă să prezinte un risc considerabil pentru redresarea prognozată, de la nivelurile anterioare pandemiei”, a spus OPEC în raport.

Raportul mai afirmă că presiunile inflaţioniste probabil vor persista şi rămâne foarte incert când pot fi rezolvate problemele geopolitice. Cu toate acestea, cererea de petrol este prognozată la niveluri sănătoase în a doua jumătate a acestui an. Citeşte mai departe pe News.ro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code