Economice

Operatorul spaniol Telefonica a cumpărat echipamente 5G de la Ericsson pentru a înlocui dispozitivele Huawei

Înlocuirea echipamentelor avansate de reţea pentru telefonia mobilă face parte din strategia anunţată de Telefonica în 2019 pentru diversificarea furnizorilor, susţin sursele.

Expansion informase că firma de telecomunicaţii instalase iniţial echipamente Huawei pe care le achiziţionase deja, înainte de a încerca să-şi asigure furnizori alternativi.

Sursele nu au precizat cât de mult echipament a achiziţionat Telefonica de la Ericsson sau când a avut loc tranzacţia.

Reprezentanţii Huawei şi ai subsidiarei spaniole a Ericsson nu au fost disponibili pentru comentarii.

Chiar dacă grupul chinez „s-a obişnuit cu sancţiunile americane”, impuse începând din 2019, noile sale domenii de afaceri care au legătură cu tehnologia 5G nu pot contracara pierderile generate de afacerile cu telefoanele mobile, a declarat recent Eric Xu, preşedintele Huawei.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale. Aceste sancţiuni i-au afectat creşterea şi au forţat Huawei să îşi vândă marca de telefoane low-end Honor.

Sursa foto: Wikipedia

The post Operatorul spaniol Telefonica a cumpărat echipamente 5G de la Ericsson pentru a înlocui dispozitivele Huawei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code