Economice

Orange cere o rambursare parțială a sumei pe care a plătit-o pentru achiziția Telekom Fix

Grupul francez a contactat OTE pentru a anunța că dorește să reducă aproximativ 24 de milioane de euro din suma de 295,6 milioane de euro pe care s-a angajat să o plătească pentru a obține participația de 54,01% deținută de acesta din urmă la Telekom România.

Potrivit sursei citate, Orange a luat această măsură după ce a verificat conturile TR în urma finalizării tranzacției. Aceasta a informat OTE la 24 decembrie 2021, la aproximativ trei luni după încheierea tranzacției.

OTE, care nu a răspuns încă la cererea Orange, a semnalat această mișcare într-o scurtă declarație în cadrul secțiunii „cazuri juridice restante” din ultima sa declarație financiară anuală, pentru anul care se încheie la 31 decembrie 2021. „După cum se menționează în declarația privind rezultatele anuale, OTE examinează în prezent conturile de finalizare pregătite de Orange România”, a declarat pentru TelcoTitans un purtător de cuvânt al operatorului de telefonie elen.

Atunci când au anunțat tranzacția, cei doi operatori au precizat că contractul lor prevedea posibilitatea de a ajusta prețul de achiziție în funcție de factori precum nivelul de numerar și al capitalului de lucru.

Sursa citată arată că, în acest stadiu, nu există niciun motiv specific pentru a considera chestiunea litigioasă sau mai mult decât de rutină, dincolo de suma relativ semnificativă implicată și de includerea acesteia în secțiunea „cazuri juridice”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code