Economice

OTP Asset Management România lansează OTP Innovation, primul fond local care oferă expunere la nivel internaţional în companii care investesc în cercetare

„OTP Innovation intenţionează să aibă un portofoliu diversificat sectorial, investiţiile vor fi îndreptate înspre companii din sectoare diverse de activitate, precum cel tehnologic, bio-farmaceutic, e-commerce, autovehicule etc. Toate aceste companii alocă bugete importante (raportate la cifra de afaceri) în finanţarea programelor de cercetare şi dezvoltare”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, cercetarea şi dezvoltarea (R&D) includ activităţi pe care companiile le întreprind pentru a inova şi a introduce noi produse şi servicii cu efect pozitiv atât asupra societăţii în ansamblul ei, cât şi asupra rezultatelor financiare ale companiilor respective.

În identificarea acestor companii, OTP Asset Management România utilizează un indicator important – intensitatea cercetării şi dezvoltării (R&D Intensity). Acest indicator este definit ca raportul dintre cheltuielile unei firme pentru cercetare şi dezvoltare şi vânzările companiei.

„Chiar dacă în aceste momente există o emoţie puternică legată de războiul din Ucraina, noi ne poziţionăm ca investitori pe termen lung, astfel încât strategia, politica de investiţii şi preocupările noastre sunt puternic ancorate în viitor. Responsabilitatea noastră este de a gestiona, în prezent, în mod profesionist fondurile din portofoliu, dar şi de a avea o perspectivă panoramică asupra oportunităţilor care vor aduce valoare adăugată investiţiilor clienţilor noştri în viitor”, a declarat Dan Popovici, CEO OTP Asset Management România.

În privinţa lansării acestui fond şi a aspectelor legate de criteriile ESG, acesta consideră că fondul reprezintă o oportunitate pentru alinierea investiţiilor clienţilor, cu valorile personale.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care îşi propune să crească semnificativ pe segmentele de business şi, de asemenea, să creeze o experienţă mai bună pentru clienţi. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR.

În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code