Economice

OTP Bank România intră în Programul IMM Prod pentru susţinerea antreprenorilor şi a producţiei autohtone

IMM-urile eligibile pot astfel obţine garanţii de stat de până la 90% din valoarea finanţărilor solicitate pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor pentru: încurajarea producţiei autohtone de bunuri de larg consum, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea activităţii sau îmbunătăţirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie, scrie Agerpres.

„Mă bucur că antreprenorii au la dispoziţie o paletă diversificată de programe dezvoltate atât intern, cât şi de către stat, prin intermediul Fondurilor de Garantare, adaptate nevoilor lor. Este dovada clară că înţelegem aportul incontestabil al IMM-urilor în societatea românească. În ceea ce priveşte Programul IMM Prod, cred că poate avea un rol esenţial în planul ambiţios de a transforma economia noastră de consum într-una de producţie. Având în vedere experienţa noastră în cadrul Programului IMM Invest şi Subprogramului AGRO IMM Invest, am convingerea că vom demonstra şi de această dată că suntem parteneri care depăşesc în mod pozitiv aşteptările”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct, coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

Pe lângă garanţii de stat de până la 90% din valoarea creditelor acordate, în cadrul Programului IMM Prod, clienţii beneficiază de avantaje, precum: ajutor de stat care acoperă integral valoarea comisionului de risc şi a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei, dobândă subvenţionată pe o perioadă de maximum 24 de luni, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică, precum şi de o componentă nerambursabilă până la maximum 10% din valoarea finanţării garantate.

Conform sursei citate, cei interesaţi pot accesa credite în valoare de maximum 10 milioane de lei pentru proiecte de investiţii, respectiv 5 milioane de lei pentru capital de lucru, în condiţii de cost avantajoase, pentru o gamă diversificată de cheltuieli eligibile.

IMM-urile care doresc să aplice pentru credite acordate în cadrul Programului IMM Prod se pot înscrie online în aplicaţia online disponibilă pe site-ul www.imminvest.ro la secţiunea immprod, în momentul deschiderii opţiunii de înscriere şi pot opta pentru OTP Bank România ca bancă parteneră.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code