Economice

Penny va deschide 30 de magazine noi anul acesta. Business-ul lor a trecut de 5 miliarde de lei anul trecut

Buninessul PENNY România, parte a grupului german Rewe, a crescut anul trecut cu 14% pe fndul creșterii numărului de magazine cu 25,până la 301,  în urma unor investiții de 542 milioane de lei ce au inclus și modernizarea rețelei de magazine și construirea unui nou centru logistic în Filiași, județul Dolj, pentru 26 de milioane de euro. Mai mult, compania a deschis 25 de magazine în noul format și a încheiat anul cu un total de 301 de magazine, potrivit unui anunț al companiei.

În ceea ce privește planul pentru acest an, retailerul și-a bugetat 30 de magazine noi și finalizarea procesului de remodelare început în 2020.  Pe termen mediu, compania vrea să investească 5,128 milioane de lei, echivalentul a peste 1 miliard de euro, până în 2029, în principal prin extinderea rețelei sale până la un total de 619 magazine și 6 centre logistice.

„2021 a fost un an al reușitelor, am depășit primul miliard de euro și 300 de magazine, am ajuns la 4 centre logistice și, din nou, pentru al șaptelea an la rând, am înregistrat cea mai mare creștere din grup. De asemenea, a fost și un an în care a fost din nou nevoie să ne adaptăm, să fim flexibili și să rămânem optimiști și cu dorința de a ne duce la capăt planurile curajoase. Succesul PENNY porneste de la oameni, iar rezultatele cu care am încheiat anul se datorează acestei echipe. Le mulțumesc sincer pentru dedicare și implicare tuturor colegilor!”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România.

PENNY a intrat pe piața din România în anul 2005, având o politică de hard discounter și focus spre pateneriatele cu producătorii locali. În următorii doi ani, compania vrea ca 60% din sortiment să aibă ingredientul principal fabricat și procesat în România.

În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 308 magazine la nivel național și o echipă de  peste 5.800 de angajați.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code