Economice

PepsiCo intră pe piața de alune și semințe din România. Compania va distribui brandul Elmas, urmare a unui parteneriat cu producătorul Golden Foods Snacks

Golden Foods Snacks SA, companie ce face parte dintr-un grup de firme active pe piața locală și Grecia, cu afaceri în producția și ambalarea de nuci, alune, semințe și fructe uscate, va distribui produsele sale sub brandul Elmas prin intermediul PepsiCo, lider global în categoria de băuturi răcoritoare și alimente, urmare a unui parteneriat între cele două companii.

Scopul este ca Golden Foods Snacks SA să îşi crească numărul de clienţi de cinci ori față de 2021, până la finalul anului. Deja, în doar primele două luni de colaborare cu PepsiCo România, producătorul de gustări care operează o unitate de producție la Filipeștii de Pădure, și-a triplat distribuţia numerică pe piaţa din România, faţă de anul 2021.

„Atunci când ne uităm la piaţa de distribuţie din România, PepsiCo România a fost cu siguranţă prima opţiune şi suntem bucuroşi că am încheiat acest parteneriat, unde viziunea companiei PepsiCo a coincis cu valorile Golden Foods Snacks SA. Vedem această nouă etapă ca pe un moment important pentru consolidarea companiei, care ne oferă deschidere şi acces la o gamă largă de consumatori prin produsele Elmas . Cu PepsiCo România, ne propunem să avem o expansiune la nivel naţional cu cea mai bună distribuţie şi vizibilitate în piaţă”, declară Sorin Petre, Director Financiar, Golden Foods Snacks SA.

„Intrarea pe piața de alune și semințe din Romania este o oportunitate pentru strategia noastră de creștere și suntem încântați de noul parteneriat cu Elmas. Vom continua să ne consolidăm poziția în piață prin această colaborare, luând în calcul trendul ascendent al acestei categorii, prin includerea a 22 de opţiuni de gustări pentru consumatorii din România. Avem planuri ambiţioase pentru 2022, iar acesta este un alt pas în completarea portofoliului PepsiCo cu alternative nutriționale diverse”, declară Adrian Lăcătuș, East Balkans Senior Commercial Director, PepsiCo.

Pentru acest an, compania Golden Foods Snacks SA şi-a bugetat peste 1 milion de euro pentru investiţii în fabrica din Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, prin realizarea de investiţii precum achiziţia clădirii, maşini de ambalare noi, achiziţia unei linii pentru prăjit alune/caju.

Golden Foods Snacks SA, cu fabrica în comuna Filipeștii de Pădure, județul Prahova şi unul dintre principalii jucători din piaţa de FMCG, de snack-uri sărate, de seminţe, alune şi fructe deshidratate, a intrat în România în anul 2009, prin achiziţia mărcii Elmas.

În anul 2019, Golden Foods Snacks SA realizează prima tranşă de obligaţiuni corporative în valoare de 4,7 milioane de lei cu o maturitate de 3 ani şi listarea acestora la Bursa de Valori Bucureşti.

PepsiCo a generat o cifra de afaceri de peste 79 miliarde dolari în 2021, adus de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi, inclusiv branduri ce generează fiecare anual peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code