Economice

Percheziţii în Franţa la grupul GFG, controlat de magnatul Sanjeev Gupta

„Autorităţile franceze au venit săptămâna trecută la birourile noastre de la Paris în cadrul unei anchete în derulare…Respingem categoric orice sugestie referitoare la acte reprobabile şi vom continua să cooperăm în totalitate cu autorităţile franceze pentru a le ajuta să finalizeze rapid această afacere”, a precizat un purtător de cuvânt al grupului, scrie Agerpres.

Procurorii din Paris au demarat anul trecut o investigaţie asupra GFG pe fondul acuzaţiilor privind utilizarea necorespunzătoare a activelor companiei şi spălare de bani, preluând un dosar care a fost început de procurorii din Poitiers, vestul Franţei. Aceştia din urmă au luat în vizor un împrumut garantat de stat acordat de Greensill pentru o facilitate de producţie deţinută de GFG care realizează componente auto. Procurorii au reacţionat la plângerile angajaţilor conform cărora fondurile au dispărut după ce au fost depozitate, pentru scurt timp, la această divizie.

Între timp, ancheta a fost extinsă şi la o topitorie de aluminiu de la Dunkirk, cea mai mare facilitate de producţie de acest tip din Europa. GFG a cumpărat această topitorie în 2018 dar în luna octombrie a anului trecut fondul de private equity American Industrial Partners (AIP) a anunţat că a preluat controlul la această topitorie, după ce GFG a intrat în default, lucru contestat de GFG.

Începând din luna martie 2021, când principalul finanţator al GFG Alliance, fondul Greensill Capital a intrat în colaps, conglomeratul controlat de Sanjeev Gupta trece printr-o perioadă de dificultăţi financiare.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code