Economice

Petrol – Preţurile au crescut marţi cu aproape 6% din cauza declinului producţiei din Rusia

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 5,74 dolari, sau cu 5,8%, la 104,22 dolari pe baril până la ora 17:48 GMT (20:48 ora României), scrie News.ro.

Preţul petrolului West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a crescut cu 5,90 dolari, sau cu 6,3%, la 100,19 dolari pe baril.

Luni, ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 4%, scrie News.ro.

Producţia rusă de petrol şi condensat de gaze a scăzut luni sub 10 milioane de barili pe zi (bpd), la cel mai redus nivel din iulie 2020, au declarat marţi două surse familiare cu datele, deoarece sancţiunile şi constrângerile logistice au împiedicat comerţul cu aceste produse.

Surse au spus că producţia medie de petrol a Rusiei a scăzut cu mai mult de 6%, la 10,32 milioane bpd în perioada 1-11 aprilie, de la 11,01 milioane în martie, scrie News.ro.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a avertizat că va fi imposibil să se înlocuiască 7 milioane de barili pe zi din exporturile ruseşti de petrol şi alte lichide derivate, pierdute în cazul unor sancţiuni sau acţiuni voluntare.

Uniunea Europeană nu a convenit încă niciun embargo asupra petrolului rusesc, dar unii miniştri de Externe au spus că opţiunea este pe masă. Citeşte mai mult pe News.ro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code