Economice

Philip Morris International suspendă investițiile și activitatea în Rusia

Philip Morris International a anunțat suspendarea investițiilor planificate în Federația Rusă, dar și lansările de noi produse și investițiile în producție. PMI a activat, de asemenea, planurile de reducere a operațiunilor de producție în Rusia, totul pe fondul perturbărilor lanțului de aprovizionare și a mediului de reglementare. Compania se alătură astfel mai multor firme care au sancționat Rusia pentru invazia din Ucraina. PMI mai spune că va continua să monitorizeze situația pe măsură ce evoluează.

Rusia a reprezentat aproape 10% din volumul total al livrărilor de țigări și tutun încălzit al PMI și aproximativ 6% din veniturile totale nete. PMI și-a deschis primul birou de reprezentanță în Rusia în 1992 și are peste 3.200 de angajați.

„Am urmărit cu șoc războiul din Ucraina și condamnăm violența în cei mai puternici termeni posibil. Suntem solidari cu bărbații, femeile și copiii nevinovați care suferă”, a declarat Jacek Olczak, directorul executiv. „Ne alăturăm numeroaselor voci care cer încetarea imediată a războiului și restabilirea păcii”.

Compania are mai mult de 1.000 de angajați în Ucraina și a luat măsuri pentru a ajuta la evacuarea a 800 de persoane, inclusiv din cele mai afectate zone, a acordat ajutor critic angajaților care au rămas în Ucraina și continuă să le plătească angajaților salariile în această perioadă.

PMI continuă să sprijine eforturile umanitare, să ofere ajutor și să facă tot posibilul pentru angajații săi ș pentru locuitorii din Ucraina. Compania a livrat transporturi de alimente, medicamente și alte produse de bază, în parteneriat cu ONG-uri din mai multe țări. În cinci zile, angajații PMI au donat peste 300.000 de doalri pentru a sprijini eforturile de ajutor prin programul caritabil condus de angajați, iar producătorul spune că va egala aceste donații și va dona și 10 milioane de dolari pentru sprijinirea eforturilor umanitare internaționale.

PMI a intrat pe piața din Ucraina în 1994, iar pe 25 februarie 2022, a anunțat suspendarea temporară a operațiunilor sale, inclusiv la fabrica din Harkov, la o zi după invazia Rusiei. În 2021, Ucraina a reprezentat aproximativ 2% din volumul total al livrărilor de țigări și tutun încălzit al și sub 2% din veniturile totale nete ale PMI. Compania are o fabrică și aproximativ 1.300 de angajați și are planuri de urgență în vigoare pentru a reporni furnizarea de produse odată ce condițiile de siguranță o permit.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code