Flux-stiri

PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puțin dezvoltate din UE va crește cu până la 5% până în 2023

  • Comisia Europeană preconizează că PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023.
  • Potrivit CE, din 2001, regiunile mai puţin dezvoltate din Europa de Est au recuperat decalajul faţă de restul UE.
  • Statistica mai arată că numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie a scăzut cu 17 milioane între 2012 şi 2019.

Cel de-al optulea raport privind coeziunea publicat de Comisia Europeană (CE) arată că politica de coeziune a contribuit la reducerea diferenţelor teritoriale şi sociale dintre regiunile UE.

De aceea, se preconizează că PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puţin dezvoltate va creşte cu până la 5% până în 2023. Aceleaşi investiţii au susţinut, de asemenea, o reducere cu 3,5% a decalajului dintre PIB-ul pe cap de locuitor din 10% din regiunile cel mai puţin dezvoltate şi 10% din regiunile cele mai dezvoltate.

Potrivit CE, din 2001, regiunile mai puţin dezvoltate din Europa de Est au recuperat decalajul faţă de restul UE. În acelaşi timp însă, mai multe regiuni cu venituri medii şi mai puţin dezvoltate, în special din sudul şi sud-vestul UE, au înregistrat stagnare economică sau declin.

Statistica mai arată că numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie a scăzut cu 17 milioane între 2012 şi 2019. Totodată, populaţia UE îmbătrâneşte şi va începe să scadă în anii următori. În 2020, 34% din populaţia UE trăia într-o regiune cu populaţie în scădere. Se preconizează că acest procentaj va ajunge la 51% în 2040, arată specialiştii CE.

The post PIB-ul pe cap de locuitor al regiunilor mai puțin dezvoltate din UE va crește cu până la 5% până în 2023 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code