Economice

Plan de investiții Daimler de 60 mld. euro pentru divizia Mercedes-Benz

Șefii Daimler au semnat un plan de investiții în valoare de peste 60 de miliarde de euro pentru creșterea diviziilor de autoturisme și camionete Mercedes-Benz între 2022 și 2026.

Compania își propune să se mențină pe un loc fruntaș în asamblarea de vehicule electrice și în dezvoltarea de software auto. Totodată, planul deja anunțat de reducere a cheltuielilor de capital cu 20% față de nivelurile din 2019 rămân în vigoare.

„Obiectivul nostru este poziția de lider tehnologic în segmentul auto premium și în zona autoutilitarelor, păstrând totodată obiectivele privind marja de profit”, a declarat Ola Kallenius, CEO al grupului Daimler.

Mercedes-Benz intenționează să lanseze trei noi platforme de vehicule integral electrice până în 2025 și să deschidă, împreună cu partenerii săi, opt noi uzine de baterii.

După ani în care au fost criticați pentru întârzierea adoptării mașinilor complet electrice, Mercedes-Benz și-a intensificat în 2021 dezvoltarea gamei prin lansarea modelului EQS, versiunea complet electrică a navei-amiral Clasa S.

Oficialii Mercedes-Benz se așteaptă ca mașinile hibride ci încărcare la priză și complet electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările globale de mașini până în 2025.

The post Plan de investiții Daimler de 60 mld. euro pentru divizia Mercedes-Benz appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code