Economice

Platforma românească de eCommerce Gomag a înregistrat în 2021 venituri de peste 2 milioane euro și o creștere de 45%

Topul categoriilor de produse vândute în 2021 pe Gomag a fost ocupat de Casă, grădină și unelte, Fashion, Health & Beauty și Produse pentru copii. Pentru 2022 se mențin tendințele de anul trecut și se observă o creștere tot mai mare pe nișa Produse alimentare și băuturi.

Peste 2.500 de magazine online folosesc platforma Gomag

Până la finalul anului 2021, compania a ajutat peste 2.350 de afaceri să vândă online. Vânzările acestora au variat în funcție de tipul de business și evenimentele de peste an, însă ca un reper, de Black Friday 2021 (12-14 noiembrie), magazinele Gomag participante au înregistrat 50.000 de comenzi, cu 160.000 de produse vândute.

În luna martie 2022, peste 2.500 de magazine folosesc platforma Gomag pentru a vinde online, majoritatea în țară, însă compania are în portofoliu și clienți cu oferte pentru publicul internațional.

Doar în 2021 au fost lansate 1.000 de magazine online pentru afaceri complet noi, dar și pentru afaceri existente, offline sau online.

Creșteri și investiții de peste 500.000 de euro printre obiectivele Gomag pentru 2022

Anul trecut, Gomag a înregistrat venituri de peste 2 milioane de euro și o creștere de 45% față de 2020, iar pentru 2022 preconizează o creștere cel puțin asemănătoare. În 2021, Gomag a investit peste 250.000 de euro în dezvoltarea platformei și a serviciilor oferite. Pentru 2022 estimează investiții de peste 500.000 de euro.

În 2022, compania își dorește să continue să construiască oportunități noi pentru antreprenori, care să le permită să lanseze și să își dezvolte mai rapid afacerea online. 

“Există pe rol anumite dezvoltări, zicem noi, revoluționare pentru piața de eCommerce, care în acest moment se află în ultimele teste. Chiar am făcut puțin teasing în cadrul evenimentelor recente, însă nu vrem să le publicăm până nu suntem 100% siguri că funcționează așa cum trebuie. Pregătim, de asemenea, câteva oportunități exclusiv pentru clienții Gomag, în care va fi implicată întreaga echipă, împreună cu top partenerii de marketing”, mai spune Cosmin Dărăban.

De asemenea, în 2021 a crescut și echipa Gomag: 30 dintre angajați lucrează permanent, la care se adaugă colaboratori și angajați remote în toată țara. Datorită creșterilor înregistrate de companie și investițiilor în dezvoltare, Gomag spune că va genera noi locuri de muncă și oportunități de colaborare.

Extinderea la nivel internațional

“Categoric, urmărim cu interes evoluția pieței de eCommerce în CEE. Am făcut deja un prim pas pentru extinderea Gomag la nivel internațional prin intermediul clienților care vând cross-border. Integrări cu procesatori de plăți sau transportatori cu activitate în afara granițelor României există deja în platformă, urmează și alte dezvoltări în acest sens”, spune Cosmin Dărăban, CEO & Co-Founder Gomag.

Profilul persoanelor care își lansează magazine online

În anii precedenți, clienții early-adopters erau antreprenorii cu experiență care fie migrau la Gomag de pe alte platforme, fie doreau să își extindă business-ul prin magazine noi sau pe nișe noi.

Însă, în ultimii doi ani, echipa Gomag a observat o creștere semnificativă în rândul clienților care sunt la prima afacere.

Investiții constante în platformă și serviciile oferite

Anul trecut, Gomag a introdus în platformă noi opțiuni care permit antreprenorilor să își dezvolte business-ul online. Lunar anunță mici îmbunătățiri sau integrări noi, însă există și dezvoltări mai mari, bine de implementat cât mai rapid.

“De exemplu, în 2021 am lansat un nou GoBot pentru automatizarea proceselor de business – CRM Bot + dezvoltări pentru GoBoții existenți, opțiuni avansate pentru fidelizarea clienților – de exemplu puncte extra la înregistrarea unui cont în magazin, și simplificarea proceselor de listare și vânzare în marketplace-uri.

De asemenea, am lansat parteneriate care permit clienților Gomag să se adapteze la modul în care a evoluat piața. Printre acestea se numără servicii de plată Buy now, Pay later (integrări cu TBI Pay și Mokka) și opțiuni de livrare în lockere și livrare locală.

Proiectele pentru 2022 continuă în aceeași direcție: opțiuni pentru dezvoltarea afacerilor online, integrări recomandate pentru a ține pasul cu evoluția pieței de eCommerce și organizarea de evenimente business online și offline pentru comunitatea Gomag.

Gomag oferă o perioadă de testare gratuită pe o perioadă de 15 zile. Magazinul se lansează doar după alegerea unui abonament Gomag. Prețurile abonamentelor Gomag încep de la circa un euro pe zi.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code