Economice

PMB: Trustul de Clădiri Metropolitane a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au precizat că s-a lucrat în paralel atât la sudura elementelor montate în decembrie 2022, cât şi la asamblarea la sol a unor noi tronsoane.

Parcurgerea acestor etape permite continuarea montajului tronsoanelor tăblierului metalic pe două fronturi de lucru distincte din şantier, atât în zona intersecţiei, cât şi în apropierea rampei dinspre Piaţa Delfinului.

Mai mult, pentru că tronsonul tăblierului ce traversează şoseaua Colentina nu se va mai realiza la sol – aşa cum era programat -, durata de blocare a traficului se va reduce cu cel puţin o săptămână pe şoseaua Colentina, sensul dinspre Obor spre Afumaţi.

În consecinţă, restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie, când se va devia traficul pe ampriza liniei de tramvai, iar următoarele elemente metalice se vor monta din 1 februarie, sudarea acestora realizându-se la înălţime.

În paralel cu aceste lucrări, se lucrează la cel mai complex sector al podului, care urmează să fie poziţionat deasupra intersecţiei.

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, se va menţine actuala restricţie privind blocarea amprizei liniei de tramvai în centrul intersecţiei până pe 28 ianuarie. Se va menţine şi anularea trecerii de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona şantierului, astfel încât să se poată lucra în paralel la tronsonul de tablier dinspre Piaţa Delfinului.

Din 30 ianuarie se vor aplica măsurile de restricţie a şoselei Colentina, sensul dinspre Piaţa Obor spre Afumaţi.

Traficul auto va fi asigurat pe şoseaua Colentina – sens spre Afumaţi – pe trei benzi: una de dreapta spre Piaţa Delfinului şi două înainte spre Afumaţi, pe ampriza liniei de tramvai. Staţia de tramvai din intersecţia şoselei Colentina cu strada Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumaţi, va fi utilizată ca staţie comună de STB şi autobuze regionale, pentru preluarea traficului de călători.

Totodată, în şantier trebuie să ajungă ultimele patru transporturi cu piese ale tăblierului metalic, ultimul fiind programat pentru 17 februarie.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code