Economice

PNL, atac la PSD prin vocea unui fost prim ministru: Pierdem 60 de miliarde pe an de la buget… sunt îngrijorat de ce va fi cu Ciolacu prim ministru

Europaramentarul Theodor Stolojan apreciază că România pierde zeci de miliarde la bugetul de stat, în principal din cauza slabei colectării a TVA și a scutitilor de taxe de impozite. Fostul premier lasă de înețeles că o guvernare având în frunte PSD, cu politica sa fiscală orientată către excepții și scutiri, ar face mai mult rău decât bine. ” “Rotativa guvernamentală de anul viitor, pe mine mă îngrijorează dintr-un singur punct de vedere, din punctul de vedere că primul ministru va fi domnul Ciolacu cred, preşedintele PSD-ului, a cărui concepţie despre reforma fiscală o cunosc. Dânsul crede foarte mult în aceste măsuri (n.r. plafonare de preţuri, impozit progresiv, taxă de solidaritate) şi sigur că are un cuvânt hotărâtor în guvern, ca prim-ministru. El se poate opune clar la orice măsură care vine din cadrul coaliţiei, poate să o accepte, iar celălalt partid, sigur, n-are decât două opţiuni: înghite sau pleacă. Sper că domnul Ciolacu va avea cumpătarea necesară să nu forţeze această notă. Însă piatra de încercare, după mine, e campania prezidenţială, care a fost piatra de încercare şi la Geoană – Băsescu”, a spus Atoloja, la Prima TV.

El a dezvăluit că a întrebat în cadrul Biroului Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal dacă această reformă fiscală este cea care trebuie făcută şi cea care a fost asumată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“În primul rând, aş vrea să vă spun că cota unică sau cotă progresivă nu e o chestie că eşti de dreapta sau eşti de stânga. Poţi să ai cotă progresivă în care cota maximă să fie 10 % şi cota minimă 5 %, ceva. Cam ce are în vedere PSD-ul. Poate nu chiar aşa, dar PSD-ul zice până la nu ştiu ce să fie chiar zero, iar pragul maxim să fie undeva 14. Păi sigur că asta numai progresiv nu e. Progresiv e cum este în Franţa, cum e în Marea Britanie, de exemplu. Fiul meu, care e cercetător în nano-tehnologie în Marea Britanie, îmi spune: ”La mine, ce depăşeşte, nu ştiu cât îmi ia, 45 %”. Aia înseamnă progresiv”, a afirmat Stolojan.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code