Economice

Polestar 6, cel mai puternic și mai scump model al filialei Volvo

Viitorul roadster, complet electric, va genera 650 kW (872 CP) și va costa 196.635 de euro, devenind astfel cel mai scump și mai puternic model al mărcii. Lansarea pe piață este programată pentru 2026.

Deocamdată, cel mai puternic model al mărcii este Polestar 1, vehicul care dezvoltă 600 CP și are un preț de bază de 155.000 de euro. În viitorul apropiat, mai exact până la finalul lui 2022, pe piață va fi lansat și SUV-ul Polestar 3 care va avea un preț de circa 75.000 de euro.

Viitorul Polestar 6 va fi asamblat la uzina grupului Geely din China, alături de Polestar 5, model cu care împarte platforma, dar și autonomia maximă de 480 km.

Analiștii pieței auto consideră că impunerea pe piață a unui model decapotabil, fie el și electric, va reprezenta o sarcină dificilă pentru Polestar. Asta pentru că segmentul de piață a decapotabilelor de performanță s-a redus de la de la 397.480 de unități la 117.753 unități între 2004 și 2021.

Cu toate acestea, un astfel de vehicul „ar fi prima de acest gen și va atrage cu siguranță atenția pentru brand”, consideră Benjamin Kibies, analist auto senior al Dataforce.

De asemenea, Ed Kim, președintele companiei de consultanță americane AutoPacific, este de părere că „fiind o mașină sport electrică cu un preț din șase cifre, Polestar 6 nu va fi un produs de mare volum, dar va pune în centrul atenției marca”.

Deocamdată, cei de la Polestar au anunțat că deschid cataloagele de comenzi pentru viitorul roadster solicitând un avans de 25.000 de euro care poate fi recuperat de client dacă renunță la achiziție până la livrarea mașinii. Primul lot, cel pentru care pot fi făcute rezervări, va fi compus din 500 de exemplare.

Până ce Polestar 6 va deveni realitate, conceptul O2 va reprezenta marca la faimosul Pebble Beach Concours d’Elegance care are loc la finalul lunii august.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code