Economice

Populaţia şi firmele din Italia sunt afectate de dificultăţile economice. Redresarea – la finalul lui 2023, spune şeful UniCredit

Vorbind la congresul naţional al sindicatului UILCA, Orcel a declarat că nivelul pesimismului investitorilor internaţionali faţă de Italia nu este justificat, scrie Agerpres.

Luni, după anunţul victoriei extremei drepte la alegerile legislative din Italia, randamentele pentru obligaţiunile emise de statul italian pe zece ani au urcat până la 4,52%, cel mai ridicat nivel de după luna octombrie 2013, în timp ce randamentele pentru titlurile de stat emise de Germania pe zece ani au urcat până la 2,12%, cel mai ridicat nivel înregistrat după luna decembrie 2011.

„Principala îngrijorare a investitorilor cu privire la Meloni este dacă noul Guvern italian de extremă dreaptă se va îndepărta de reformele adoptate de Mario Draghi, care au permis Italiei să obţină sprijinul UE”, a spus Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote Bank.

„Putem vedea în rândul clienţilor noştri de pe segmentul corporate că firmele se ajustează, ele îşi revizuiesc întregul lanţ valoric”, a explicat Orcel.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code