Economice

Portughezii de la EDP sunt dispuși să investească în alți 1.000 MW în regenerabil în România. Discuție cu premierul Ciucă

„Guvernul susține accelerarea eforturilor, la nivel național, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei și sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, a afirmat prim-ministrul, în cadrul întâlnirii.

Reprezentanții grupului EDP Renewable au menționat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.  Grupul a anunțat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW.

“În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eolienne”, mai arată comunicatul.

Subsidiara EDP Renewables este prezentă şi în România unde are un portofoliu de proiecte cu o capacitate de 521 MW, din care 471 MW sunt pe energia eoliană. EDP Renewables este al treilea cel mai puternic investitor în sectorul energiei verzi din România, după CEZ (600 MW) şi Enel. EDP este și singura companie care deține unități de stocare în România, două baterii de câte 1 MW.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code