Economice

PPF Real Estate, care deține PRO TV, investește 60 de milioane de euro în primul proiect de la zero pe piața imobiliară din România

Aceasta este prima dezvoltare de la zero pentru PPF, care a cumpărat în 2016 și 2018 clădirile de birouri Metropolis Center și Crystal Tower din București. Vânzătorul terenului este compania cehă RC Europe, care a anunțat la începutul lunii februarie că a primit autorizația de construcție pentru clădirea de birouri din apropierea stației de metrou Basarab.

Valoarea tranzacției pentru teren nu a fost făcută publică.

Suprafața închiriabilă a noii clădiri de birouri este de 30.000 de mp, iar investiția este de 60 de milioane de euro. Consgtrucția clădirii va fi finalizată în 2024, se mai arată în comunicatul de presă.

Lucrările pentru proiectul ARC sunt programate să înceapă în a doua jumătate a acestui an și va include o parcare subterană modernă pentru mai mult de 300 de mașini, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, facilități pentru bicicliști, spațiu de depozitare și grădină pentru agrement.

„Cererea de spații de birouri de calitate crește odată cu dezvoltarea economică a României și putem vedea foarte clar această nevoie în București. Vrem să valorificăm această oportunitate pentru a diversifica și consolida în continuare poziția PPF Real Estate pe această piață”, spune Juraj Šaštinský, directorul de investiții al PPF Real Estate.

Romania este o piață foarte importantă pentru PPF Group, care deține investiții în mai multe domenii. Pe lângă sectorul imobiliar, grupul deține CME Media Enterprises, care operează cel mai urmărit canal de televiziune comercial din țară, PRO TV.

Despre PPF Real Estate

Parte a PPF Group, PPF Real Estate administrează active care depășesc trei miliarde de euro pe piețele imobiliare globale. Compania este prezentă în toate segmentele pieței imobiliare, de la achiziții și dezvoltări imobiliare, construcții, până la facility management și administrare a capitalului privat și a activelor imobiliare. În România, compania deține și administrează doua clădiri de birouri clasa A+, situate în centrul Bucureștiului – Crystal Tower și Metropolis Center, cu o suprafață totală închiriabilă de 35.000 mp.

Grupul PPF operează în 25 de țări, investind în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, telecomunicații, mass-media, biotehnologie, imobiliare și inginerie.  Grupul deține active în valoare de 40,3 miliarde de euro și are 80.000 de angajați la nivel global (30 iunie 2021).

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code