Economice

Premier Energy a luat un credit de 22 de milioane de euro pentru refinanţarea achiziţiei unui parc eolian

Sindicatul creditorilor este alcătuit din Vista Bank, în calitate de aranjor mandatat, agent, administrator al garanţiilor, bancă-administrator al conturilor şi finanţator, Credit Agricole Romania şi Vista Leasing, în calitate de finanţatori.

Facilitatea va fi utilizată pentru refinanţarea unui credit contractat în legătură cu achiziţia unui parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW situat în localitatea Stejaru, Tulcea, deţinut şi operat anterior de Enercon GmbH.

Achiziţia de către Premier Energy Group a Ecoenergia SRL face parte din strategia grupului de orientare către iniţiativele Pactului Verde European şi Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă, cu politici şi practici ESG clare.

Principalele activităţi ale Premier Energy Group sunt, pe de o parte, generarea, distribuţia şi furnizarea de energie electrică în Republica Moldova şi, pe de altă parte, distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în România.

Ca parte a politicii de extindere a grupului, Premier Energy vizează creşterea ponderii producţiei de energie din surse regenerabile (eoliană, fotovoltaică şi cogenerare) atât în România, cât şi în ţările învecinate – Bulgaria, Grecia, Croaţia, cu scopul de a adăuga portofoliului său 300-500 MW în următorii ani.

În România, Premier Energy Group controlează, prin vehiculul său Ligatne Limited, al treilea distribuitor şi furnizor de gaze naturale, cu peste 450 de angajaţi.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank şi având o reţea de 31 de sucursale.

În linie cu strategia de consolidare a poziţiei sale pe piaţă, Vista Bank a finalizat în septembrie 2021 achiziţia a 100% acţiuni în Credit Agricole România. După fuziunea celor două entităţi, estimată a se finaliza în 2022, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,5 miliarde euro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code