NEWSNET

Breaking News Economice Flux-stiri

Președintele Iohannis se opune reluării activității restaurantelor

Cele mai importante declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis:

Am luat în discuţie posibile măsuri de relaxare şi, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă.

Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut, nici nu a scăzut semnificativ considerăm că este posibil să continuăm cu unele măsuri de relaxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de participanţi dacă evenimentele sunt în interior, şi 50 de participanţi dacă sunt în exterior.

Va fi posibilă redeschidere after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.

Va fi posibil să adoptăm măsuri de relaxare cu statele care au sub 5 îmbolnăviri la un milion de locuitori. Nu se califică Spania, Italia, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda.

Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde se poate vom reacţiona şi noi.

Despre starea de alertă

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri, trebuie să fim în continuare precauţi. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine măsuri restrictive, dar sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate: purtarea măştilor, evitarea aglomerărilor mari, măsurile de igienă.

În final, mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără aceste măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra.
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code