Flux-stiri

Președintele ucrainean Zelenski a transmis un mesaj video live populației elvețiene

UPDATE. Intervenția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

În intervenția sa live, în fața mulțimii adunate în aer liber, la Berna, într-o demonstrație pașnică, Zelenski a mulțumit în mod expres băncii elvețiene pentru aplicarea unor sancțiuni precum înghețarea fondurilor și a conturilor rusești.

Acesta a criticat, succint, compania elvețiană Nestlé, „care nu vrea să părăsească Rusia”, ceea ce o plasează în rândul celor care nu participă la sancțiuni.

Mulțumesc, mulțumesc Elveția, să trăiască Ucraina”, și-a încheiat discursul Volodimir Zelenski.

UPDATE. Discursul ministrului de Externe al Elveției

Ministrul elvețian de Externe a lăudat public voința poporului ucrainean de a lupta și a ține piept conflicului din țara lor.

Este impresionantă determinarea cu care poporul ucrainean apără libertatea și luptă împotriva opresiunii. Ucraina reprezintă valori care sunt și valorile de bază ale Elveției”, a spus ministrul Ignazio Cassis.

Cassis subliniază tradiția umanitară a Elveției și ajutorul acesteia în țară cu refugiații, local, în țările vecine cu Ucraina, dar și ca țară de mediere între părțile aflate în conflict.

Dar cu toții sperăm că armele vor tăcea din nou în curând”, a subliniat ministrul Cassis.

Știre inițială

Ministrul de Externe al Elveției Ignazio Cassis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski se vor adresa în curând la Berna împotriva războiului din Ucraina: președintele ucrainean vrea să se alăture în direct prin video.

Inițial a fost planificat ca Zelenski să vorbească doar cu cei prezenți într-un mesaj video.

Sâmbătă, la Berna, va avea loc demonstrația „Solidaritate cu Ucraina, opriți războiul acum!”, care va începe la la ora locală 16:00.

Ministrul Cassis va susține un discurs introductiv la 16:15. Președintele Zelenski va vorbi ulterior celor prezenți.

Potrivit organizatorilor, este planificat un „eveniment pașnic cu ambasadori din diverse țări și artiști și sportivi cunoscuți”. Ambasadorul Ucrainei în Elveția, Artem Rybchenko, va ține un discurs în limba germană în cadrul evenimentului.

The post Președintele ucrainean Zelenski a transmis un mesaj video live populației elvețiene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code