Economice

Preţul aurului a înregistrat cea mai mare creştere trimestrială de la jumătatea anului 2020

Cotaţia aurului spot a crescut joi cu 0,4% la 1.940,95 dolari uncia până la ora 16:22 GMT (19:22 ora României). Pe ansamblul lunii martie, preţul aurului a crescut cu aproximativ 1,7%.

Contractele futures pentru aur în SUA au crescut cu 0,4%, până la 1.946,90 dolari uncia.

”Situaţia geopolitică se prelungeşte de o lună şi datele despre inflaţie continuă să crească. Aşa că sentimentul general pe această piaţă în acest moment este oamenii care caută siguranţă”, a declarat Bob Haberkorn, strateg principal al pieţei RJO Futures.

Aurul este considerat o investiţie sigură în perioadele de incertitudine politică şi financiară.

Datele au arătat că cheltuielile de consum din SUA au încetinit semnificativ în februarie, în timp ce presiunile asupra preţurilor au continuat să crească, cu cea mai mare apreciere anuală a inflaţiei de la începutul anilor 1980.

Invazia Rusiei în Ucraina, care a început pe 24 februarie, a alimentat o creştere a preţurilor petrolului şi a metalelor industriale.

Rezerva Federală a sugerat majorări agresive ale dobânzilor în acest an pentru a lupta împotriva inflaţiei tot mai mari, despre care investitorii se tem că ar putea duce economia SUA într-o recesiune.

O scădere a randamentelor titlurilor de referinţă ale Trezoreriei SUA, pe termen de 10 ani, a susţinut joi preţul aurului.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code