NEWSNET

Economice

Prețul spot al energiei din România a atins un nou maxim istoric, peste 1.200 de lei/MWh mâine, cel mai mare din Europa

Prețul mediu zilnic al pieței spot a ajund la nivelul de 1.234 lei/MWh, cel mai mare din istorie, în condițiile în care precedentul maxim istoric a fost atins cu doar câteva zile în urmă, în data de 11 octombrie, pentru energia cu livrare ziua următoare – 1.155 lei/MWh a fost atunci.

În nu mai puțin de 19 intervale orare ale zilei de mâine energia a fost tranzacționată azi la peste 1.000 de lei/MWh. Cea mai mare valoare este pentru intervalul orar 20.00, când prețul a fost de 1.650 de lei/MWh, potrivit datelor de pe platforma OPCOM.

Prețul spot al energiei electrice de pe piața de la București este cel mai mare din Europa continentală, după cum puteți vedea aici:

După cum se vede, doar prețul din Ungaria, singura piața din mecansimul de cuplare spot cu care România are conexiune fizică, este identic cu cel de la noi – aproape 250 de euro/MWh
România importă mâine energie din Ungaria în toate intervalele orare cuprinse între orele 5 și 22, până la niveluri orare de 793 lei/MWh.

The post Prețul spot al energiei din România a atins un nou maxim istoric, peste 1.200 de lei/MWh mâine, cel mai mare din Europa appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code