Economice

Preţurile petrolului au crescut joi cu 2%, susţinute de date despre cererea şi economia SUA

Ţiţeiul şi alte active cu risc, cum ar fi acţiunile, au primit, de asemenea, un impuls după ce Fed a publicat o perspectivă economică optimistă, ridicând optimismul investitorilor chiar dacă banca centrală a SUA a semnalat încetarea stimulentelor monetare, scrie News.ro.

”Piaţa se temea de ceea ce urma să facă Fed şi, acum, că ştim cu ce avem de-a face, piaţa se redresează”, a declarat Phil Flynn, analist senior în Chicago.

Ţiţeiul Brent a fost cotat în creştere cu 1,76%, până la 75,18 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 2, 1% la 72,39 dolari pe baril.

Cererea a crescut în 2021 după prăbuşirea de anul trecut. Miercuri, Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei din SUA (AIE) a declarat că produsul furnizat de rafinării, un indicator al cererii, a crescut în ultima săptămână la 23,2 milioane de barili pe zi (bpd). Citeşte mai departe pe News.ro.

The post Preţurile petrolului au crescut joi cu 2%, susţinute de date despre cererea şi economia SUA appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code