Economice

Primăria Capitalei a semnat cu FCSB și Rapid contractele de închiriere a Arenei Naționale. Plata va fi făcută în avans

Edilul a ținut să precizeze că principala modificare a contractelor de închiriere stă în plata în avans a chiriei.

„Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naționale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competițional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei și a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internațional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a mai anunțat că și alte cluburi sportive sunt așteptate să încheie contracte de închiriere a Arenei Naționale, în aceleași condiții în care au fost semnate contractele cu FCSB și Rapid. El a prezentat și lista de prețuri pentru închirierea unității sportive.

„Noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., urmând ca și celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Națională să respecte același cadru.

Potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii vor fi următoarele: Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment / fără TVA;
Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment / fără TVA;
Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment / fără TVA;
Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment / fără TVA.
Servicii de operare stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci(eveniment) / fără TVA”, aexplicat Nicușor Dan.

Sursa foto: Facebook.com/NicusorDan.ro

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code