NEWSNET

Economice

Primăria Tulcea a primit o treime din suma cerută pentru subvenționarea prețului căldurii

Autoritatea locală este una dintre cele 25 de primării din ţară care, prin Asociaţia Municipiilor din România, au solicitat luna trecută peste 1,2 miliarde de lei pentru subvenţionarea căldurii furnizate populaţiei, suma cerută de Primăria municipiului Tulcea fiind de 38 de milioane de lei.

Am primit suma de 12,9 milioane de lei, iar reprezentanţii Guvernului au declarat în mass-media că în prima parte a anului viitor ne vor mai acorda bani pentru subvenţia la căldură. Ne dorim mult acest lucru, dar este greu de crezut că se va întâmpla”, a declarat pentru AGERPRES primarul Ştefan Ilie.

El a mai spus că deocamdată proiectele mari de investiţii din oraş nu sunt afectate de lipsa banilor.

„Suntem nevoiţi să amânăm investiţii necesare. De exemplu, Serviciul de taxe şi impozite nu are un sistem digital conform şi apar probleme în funcţionarea POS-urilor. Sper să nu ajungem să amânăm investiţii mari”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Primăria municipiului Tulcea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că preţul de producţie a căldurii, necesară celor aproape 7.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, este de 1.071 de lei, sumă din care populaţia va plăti până la finele anului 450 de lei, restul urmând să fie suportat de autoritatea locală.

Anul viitor, aceleaşi persoane vor plăti 397 de lei pe gigacalorie, datorită faptului că va scădea cota de TVA de la 19% la 5%.

Majorarea preţului căldurii furnizate în sistem centralizat va fi votată de consilierii locali în şedinţa programată săptămâna viitoare şi este explicată prin creşterea tarifelor practicate la gaz, energie electrică, dar şi prin creşterea preţului unui certificat de emisii gaze cu efect de seră.

În prezent, preţul unei gigacalorii furnizate în sistem centralizat este de 265 de lei. 

Fotografie de Ioana Cristiana pe Unsplash

The post Primăria Tulcea a primit o treime din suma cerută pentru subvenționarea prețului căldurii appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code