Economice

Prime Kapital ia un credit verde în valoare de 125 milioane euro pentru șase centre comerciale

Structurată în mai multe tranșe, facilitatea de credit este acordată de un consorțiu de patru bănci locale și internaționale, ca finanțare de proiect pentru cinci centre comerciale recent deschise în România și un al șaselea în curs de dezvoltare, cel de la Alba Iulia.

Cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank Bank în calitate de aranjori principali mandatați şi finanţatori, facilitatea de 125 milioane de euro  se adaugă celorlalte linii de finanțare pe termen lung existente, accesate de Prime Kapital cu scopul finanțării dezvoltării proiectelor.

Această nouă finanțare va contribui la susținerea dezvoltării mai multor noi proiecte verzi, care fac parte din portofoliul proiectelor de dezvoltare din Europa Centrală și de Est al Prime Kapital.

Raiffeisen Bank S.A. a coordonat finanțarea, care a fost aranjată și acordată de Raiffeisen Bank S.A., Alpha Bank România S.A., Raiffeisen Bank International AG și Alpha Bank S.A., Alpha Bank România a acționat în calitate de agent de facilitate și agent de garantii. Echipele de drept bancar și drept imobiliar din cadrul firmei de avocatură internațională Dentons au asistat băncile în această tranzacție.

Cele cinci  malluri pentru care a fost obținută finanțarea sunt cele de la Zalău, Dâmbovița Mall (în Târgoviște), Sfântu Gheorghe, Bârlad și Ploiești.

Prine Kapital dezvoltă în parteneriat cu MAS RE mai multe proiecte importante de pe piața din România. În ultimii ani, dezvoltatorul s-a extins și pe segmentul rezidențial, iar ăn ultimul an a cumpărat terenuri pentru mai multe proiecte cu apartamente.  

Acționarul majoritar al MAS RE este Prime Kapital Holdings Ltd și asociații.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code