NEWSNET

Economice

Primii bani pentru autostrăzile finanțate prin PNRR. UMB a emis factură pentru lucrări la A3

Astfel, Spedition UMB a emis pe 15 noiembrie o factură în valoare de 152,65 milioane de lei pentru lucrări aferente contractului privind loturile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor din Autostrada Transilvania, potrivit datelor din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al CNAIR (foto jos).
factura a3 umb

 

 

 

 

Contractul pentru subsecțiunile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor a fost semnat pe 22 septembrie 2020 cu asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A pentru suma de 1,39 miliarde de lei. Durata contractului este de 96 de luni și include: 12 luni de proiectare, 24 de luni execuție și 60 de luni perioadă de garanție. Termenul pentru finalizarea lucrărilor pe cei 30,6 kilometri este anul 2023.

De asemenea, CNAIR a semnat pe 1 iulie 2020 cu firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3). Valoarea contractului este de 680 de milioane de lei și are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectare, 24 de luni execuție și 120 de luni garanție.

Tronsoanele de 42 de kilometri din Autostrada Transilvania construite de grupul lui Dorinel Umbrărescu reprezintă cel mai avansat proiect de autostradă propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a declarat în iunie fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, aflat în vizită pe șantier.

Drulă a apreciat atunci că mobilizarea constructorului este bună pe sectorul din județul Cluj (Nădășelu-Mihăiești), pe care a fost emisă în primăvară autorizație de construire.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune finanțarea construcției a circa 430 de kilometri de autostradă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai exact, este vorba de tronsoane din Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), A1 și Autostrada Transilvania (A3).

Citește și Autostrada Transilvania: Muncitorii lui Umbrărescu lucrează și noaptea pe șantier VIDEO

The post Primii bani pentru autostrăzile finanțate prin PNRR. UMB a emis factură pentru lucrări la A3 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code