Economice

Producătorul de electrocasnice Arctic exportă 84% din producția anuală de frigidere în 80 de țări. A ajuns la 40 de milioane de unități fabricate

În urma investițiilor companiei turce Arçelik, cumulând peste 154 milioane de euro, fabrica de frigidere Arctic din Găești este în momentul de față cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producție de 2,9  milioane de unități pe an și aproape 5000 de angajați.

În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din 80 de țări – 37 din Europa și 43 de pe alte continente. Gradul ridicat de fiabilitate și calitatea au făcut ca frigiderele Arctic produse în România să fie foarte apreciate în țări precum Turcia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania, Franța sau Polonia. Astfel, numărul de unități exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producția anuală.

În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găești, investițiile vizând creșterea eficienței prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare și îmbunătățirea controlului calității.

Arçelik mai are o fabrică de electrocasnice în Ulmi, județul Dâmbovița. Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro, fabrica de mașini de spălat Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producție, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

The post Producătorul de electrocasnice Arctic exportă 84% din producția anuală de frigidere în 80 de țări. A ajuns la 40 de milioane de unități fabricate appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code