NEWSNET

Economice

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021: Când se lansează a doua sesiune și cu ce fonduri

Rabla pentru electrocasnice 2021. Administrația Fondului pentru Mediu ( AFM) reconfirmă faptul că va organiză o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, sumele rămase disponibile după finalizarea primelor trei etape fiind încă disponibile. Instituția, a cărei conducere s-a schimbat din nou, la începutul acestei luni, nu a stablit însă un calendar de lansare.

Pentru că au descărcat vouchere dar nu au mai cumpărat efectiv și produsele electrocasnice, din cele peste 198.800 de vouchere generate  anul acesta în prima sesiune a programului au fost folosite doar 109.700, aducă 55% din total. Prin urmare, a rămas neconsumată suma de 34 de milioane de lei despre care Ministrul Medului, Barna Tanczos a precizat că va fi cheltuită în cadrul unei noi etape a aceluiași program. În total, Ministerul Medului a alocat acestui Program 75 de milioane de lei.

„Programul va fi relansat, pentru suma rămasă disponibilă și pentru aceleași categorii de echipamente ca și în prima sesiune a anului 2021. La momentul actual nu avem informații cu privire la data de relansare a programului. Suma de 34 de milioane de lei este în continuare alocată programului, nefiind redistribuită pentru alte programe”, au răspuns pentru Economica oficialii AFM, întrebați fiind dacă noua sesiune se va organiza până la finele lui 2021.

Conform instituției, Ghidul de finanțare al Programului rămâne cel aprobat în data de 23 noiembrie 2020.

Astfel, cu ocazia organizării noii sesiuni, se va relua întreaga procedură de selecție pe etape, inclusiv etape de înscriere în program pri crearea de cont. Data lansării noii sesiuni se va aproba prin dispoziția președintelui AFM și va fi comunicată pe pagina de internet a instituției.

De asemenea, conform informațiilor actuale, produsele finanțate și valoarea voucherelor vor fi aceleași ca și în prima sesiune:

  • 400 lei- pentru mașinile de spălat rufe- cel puțin clasa energetică C
  • 400 de lei – pentru mașinile de spălat vase având cel puțin clasa energetică D
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat care să fie cel puțin A++
  • 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare cu clasa energetică cel puțin E
  • 400 de lei pentru TV cu clasa energetică cel puțin E
  • 400  de lei pentru uscătoare de rufe cu clasa energetică cel puțin A++
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu consm de cel mulr 400 kw pe an
  • 500 de lei pentru laptopuri
  • 300 de lei pentru tablete.

Citește și

The post Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021: Când se lansează a doua sesiune și cu ce fonduri appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code